Monday, March 07, 2011

Day 19- Nicknames you have; why do you have them?

chak~..
kita kembali lagi dengan cabaran hari ke 19 hari ini.. hehehe..

..Nicknames you have; why do you have them?..

ahaha.. aku suka ni sebabnya aku banyak sangat nickname aku guna.. nama real aku kadang-kadang payah bagi sesetengah orang untuk menyebutnya..dan selalunya jugak jarang yang tahu nama real aku kalu da terbiasa guna nickname/ nama panggilan atau nama purak bilang urang sabah..

1. masa kecik-kecik aku nama aku ENCENG. standard la budak-budak anak bugis banyak yang dapat nama tuh. dan di sebabkan banyak sangat budak-budak nama enceng.. aku dapat nama lain lagi iaitu NORA.

2. zaman sekolah rendah nama aku jadi MUNA.. geng-geng semua panggil dengan nama tuh. time sekolah agama ada seorang member ni panggil aku dengan nama WARAH.. pergh penuh islamik gitu nama aku.. hihi

3. zaman sekolah menengah paling takleh blah.. banyak sangat dapat nama panggilan.. MUNA, MONA FENDY, AWARANUM, MONALISA, paling best zaman world cup 2002.. nama aku jadi OWEN..pastu aku komesialkan jadi OWEN DE ROSWELL..wakakakaka~.. minat bola punya pasal.

4. zaman poly aku da start guna nama MOON. senang dan mudah di ingat gitu loh. oh ya aku ada nama lain lagi.. disebabkan aku asal sabah.. member aku bagi aku nama MUNASABAH. haha sangat kreatif.. lawak pun ada jugak. masa kat poli JB. nama aku glemer jadi MAIMOON. sebabnya kawan aku nama MAI dan untuk memudahkan lecturer kenal.. sukati jak nama MAI dan MOON itu di gabungkan.. hihihi dan si sebabkan itu jugak ada seorang kawan sekelas sampai ke hari ni masi tak dapat nak bezakan antara aku dan mai. jumpa mai dia panggil moon.. jumpa moon dia panggil mai.. hahaha lucu!..

5. time aku keja.. masa mula-mula lapor diri.. PK1 sekolah memang tak dapat nak sebut nama aku... boleh-bolehnya nama aku jadi MUNIRAH.. sukati dia jak men panggil aku apa kan.. hahaha.. 

6. zaman aku gila chatting dulu.. aku guna nickname PUTRI^ROSWELL... hahaha.. putrila sangat kan.. aku guna roswell sebab aku gila dengan citer roswell dulu.. setiap hari selasa jam 9 malam tv2.. aku memang tak miss citer tuh dari awal sampai abes. sekarang takdak main suda..kemudian ELNINO DE MOONA terhasil dari nama gabungan aku dan torres. lama jugakla aku duk pikir-pikir untuk dapatkan nama seunik itu. sekarang nama tu aku guna tak kirala nama dalam blog, facebook, friendster, tagged, myspace.. semuanya aku guna nama tuh..

7. sekarang aku lebih suka dengan nama ELNINO DE MOONA dan  MOON..:)


 wadede banyak la plak nickname aku.. ni pun ada lagi yang aku lupa2 suda.. hehe

(gambar sekadar hiasan)

ok tu jak..
done wit day 19


p/s:..lapar.. mo makan dulu.. nnt sambung lagi.. ahaks


2 comments:

aleen aiden said...

dulu mase kcik2 mak alin panggil alin,e.t.
patu jiran pun tiru pggil anak die e.t.
barula start panggil alin..hu3

TAYAR PANCIT said...

hai awak :) saye da join awak:)
follow me back ok :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/2011-fia-formula-one-world-championship.html