Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday #15



mood: HERO..
saya dah beli..anda?..jum cari hero bersama-sama..hehehe...: )




Wednesday, December 14, 2011

sambutan bday di ulangtahun bf pertamaku!..ahaks


haha..takdak tajuk yang lebih panjang ka daripada tajuk diatas...sengaja jak kan..kalu boleh nak taip semuanya panjang-panjang..sepanjang boleh..sebab arini bufday bf pertamaku.. yeay...takpa abaikan jak itu.. meh layan gambar..hehe


hepy bufday to me..again..
oh silap.. belated bufday sebenarnya..


\
post gedik depan kek msti ada.. hakhakhak.

letak dua gambar jakla cukup..kang banyak-banyak cam riak la plak..special thanks to akak2 opis yang blnja kek bufday ini..seperti entry ini taun lepas..hehehe

ok..bf pertama yang aku maksudkan di atas ialah 


.hepy bufday owen.. i love you...muah..:)


p/s: line berukband malam ni nda berapa sporting utk aku mengupload gambar..ish.ish.ish..sampai di sini sejala coretan hari rabu..;p



Sunday, December 11, 2011

selamat pengantin baru hassan & haizun


selamat pengantin baru di ucapkan untuk hassan dan ustazah haizun
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat..
majlis persandingan sebelah pihak perempuan pada 10 disember 2011 (sabtu).. 
jum kita layan gambar sekitar majlis tersebut..:)

pakaian tradisi adat bajau..
bak kata pengantin lelaki..
bugis kawen bajau anak jadi BUJAU..hehehe..


sweet kan mereka..^_^


bersama keluarga pihak pengantin lelaki..


bersama family sebelah pengantin perempuan.




bersama pengantin.
memandangkan gambar d kamera aku blur..
jadi colik gambar ni d fb pengantin..hakhakhak


kami bertiga datang bersama rombongan pengantin lelaki..
kami-kami yang hampir ketinggalan disebabkan kelewatan waktu.. hahaha.. nasib baik c pesona leh kejar keta-keta pengantin yang laju gila..kalu tak alamatnya sesatla kami ini tanpa arah tujuan.ahaks..
(moral of the story: cewek-cewek jgn telat lg ya!.)


pelamin ini sangat unik,
tanpa segan silu mengabadikan gambar kenangan di pelamin yang serba meriah.. 
trep-trep pengantin pun ada jugak kan..hahaha
ok sila abaikan mukaku yang berminyak itu.. ;p


gambar last ini bilang mamaku, aku da gemok..ahaks!..


ok itu sahaja untuk santapan dari papar.
kita tunggu gambar untuk majlis di sipitang pulak ya..
17 dis ini..:)


p/s: best kan tengok orang kawen.. turn aku bila plak agaknya?..erm...


Day 30- Who are you?



aku elnino de moona...paling senang di panggil moon..
ingin kenal lebih lanjut... add jak d fesbuk 
(ahaks.. promote seh!..)
that it.. tanak show lebih-lebih..kang cam bangga diri plak...-_-!


yeepiii.. akhirnya siap jugak cabaran aku ni..muahahahahaha!..

ada sebab mengapa aku buat cabaran ini cepat-cepat..sebab lepas ni aku mo buat cabaran yang macam ni jugak tapi cabaran sal fesyen-fesyen..HFW seperti yang dibuat oleh akak misya mialen @ owner blog Bunga dan sepet. tapi itu semuanya bergantung kepada kerajinan aku untuk mengupdate blog..ahaks..


okbai!..
http://www.emocutez.com


Day 29- In this past month, what have you learned.


aku belajar untuk menjadi penyabar..aku belajar untuk menjadi lebih kuat dalam menghadapi kehidupan.. aku jugak belajar menilai keikhlasan sahabat dan aku jugak belajar untuk terus merajinkan diri dalam setiap kerja yang di amanahkan kepadaku.. tahu tanggungjawab yang patut aku lakukan.. bukan saja untuk diriku malah untuk kedua ibu bapaku, keluargaku dan masyarakat sekelilingku..



jangan menyerah moon!!..




Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?


untuk menjawab soalan ni kena godek-godek letop dulu..carik gambar tahun lepas..ada ke tak yer yang berubahnya..hehehe

ini gambar tahun lepas.2010


gambar sekarang 2011


kalu dilihat secara kasar takdaklah berubah sangat.. biasa saja.. tapi aku berusaha untuk mengubah sikap dan kehidupan aku menjadi lebih baik untuk setiap tahun-tahun yang berikutnya..


ok selesai menjawab solan hari ke28..
http://www.emocutez.com


Thursday, December 08, 2011

Aktifkan ‘God Mode’ pada Windows 7 anda!

Baiklah pada post kali ini saya kongsikan satu tip atau trik yang ringkas dan berguna iaitu cara untuk aktifkan ‘God Mode’ pada Windows 7 anda.



Apa itu ‘God Mode’?

- ‘God Mode’ pada Windows 7 membolehkan anda akses kesemua setting yang terdapat pada Control Panel dalam satu folder,ianya dinamakan GodMode folder.

Bagaimanakah cara mengaktifkannya?

Caranya adalah cukup mudah.

1. Buat satu folder baru pada desktop anda misalnya.



2.Kemudian,namakan folder tersebut dengan nama GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Dan anda akan dapati satu folder dengan icon control panel akan muncul.



Apabila anda klik pada folder tersebut,anda akan dapat lihat senarai setting dalam Control Panel Windows 7 anda di dalam satu folder.Selamat mencuba!



sumber: cekapkomputer.com


Tuesday, December 06, 2011

Day 27- Why are you doing this 30 day challenge?

hehehe..masa aku mula-mula jumpa cabaran ini aku memang semangat mo buat.. sebab kan.. aku ni selalu ketiadaan idea untuk menulis setiap entry yang aku rasa sesuai.. jadi sementara mengisi masa lapang konon-kononnya aku try la buat.. 

disebabkan aku ni malas buka blog cabaran 30 hari ni dah jadi cabaran 365 hari..hebat tak hebat aku kan..hahahaha.. ok meh aku buktikan, post pertama aku sal cabaran ni..sila klik cabaran 30 hari mencari cinta tarikh post di buat 23 november 2010 tuh..hehehe.. takde hal la.. biasala saja suka-suka..okla itu sahaja..


till then..http://www.emocutez.com



Day 26- What you think about your friends?



bagi aku erti kawan itu universal.. ada kawan yang membina.. ada kawan yang makan kawan. ada kawan yang sehati sejiwa.. ada kawan yang time senang baru nampak batang hidung.. ada kawan yang boleh terima pendapat orang lain, ada yang tak.. ada kawan yang aku boleh ceritakan masalah yang aku anggap personal..tapi ada jugak kawan yang memburukkan kita..kawan yang bermuka-muka dan sebagainya. standard la kan..kita manusia..memang banyak ragam dan karenahnya..begitu la jugak kawan... di mana ada ketikanya mesra begini http://www.emocutez.com walau kadang kala jadi camni jugakhttp://www.emocutez.com.


walau apapun istilah kawan itu.. walau siapapun mereka. kawan itu pernah suatu ketika dahulu berkongsi suka duka dan kegembiraan bersama kita.


lagu last untuk kawan a.k.a sahabatku

'semoga kita selalu..menjadi sebuah kisah klasik untuk masa depan'.. : )




sebolehnya aku ingin menjadi terbaik untuk mereka walaupun mungkin aku bukan sahabat yang baik untuk sahabat-sahabatku..huhuhu T_T


ok done!..
http://www.emocutez.com


Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday #14



perancangan masa depan.. ngeh-ngeh!..
senyum..tak perlu kata apa-apa..: )



menikmati saat indah di hari lahirku..hehe..:)


bangun pagi hari ini rasa segar.. rasa mo senyum sepanjang masa.. oh yeay..30 november yang ditunggu setiap tahun menjelma lagi..pertambahan usiaku 2627..hikhik tanpa disedari kita berada di penghujung tahun 2011.. kalau ikut tahun islam kita dah masuk ke tahun baru da..1433H..cepat kan.. rasanya sasaran kerja tahunan tercapai ka tuh?..haha.. ok sila abaikan soalan itu..;p


berbeza..namun kita sama...haha..:)

ini gambar suatu ketika dulu..oh ya aku masi comel seperti sekarang walaupun usia dah semakin meningkat dan memasuki fasa pertengahan 20an.. erk..kalu di pikirkan cepatnya masa berlalu....aku bukan budak-budak lagi.. kena matang..ya moon kena matang dalam menjalani kehidupan..aku sedang belajar ke arah itu..

seperti biasa..awal pagi bukak pesbuk..pergh!.. rasa cam budget artis plak tengok banyak ucapan bufday dari member-member di alam maya sana.. tidak dilupakan jugak yang wish thru sms kepadaku..rasa terharu...rasa sangat di hargai, di sayangi dan di minati (*erk tetiba!..) tapi dalam banyak-banyak wish bufday yang masih tak abes-abes saat dan ketika aku menaip entry ini..adalah...  

tadaaaaa...


ucapan berharga dari Chef Gordon Ramsay
punyala aku minat chef ni..pastu dia wish bufday aku..wah..terharu beb..:')
rasa cam nak melompat-lompat pun ada..

makaseh chef atas ucapan bufdaynya, cubala wish pastu antar kek skali kan besh.. mesti sedap tuh..hihi


special thanks to sahabat blogger aku nor jugak yang wat entry Happy Birthday Moon khas untukku di hari lahir ini..sila-sila terjah ke blog beliau..:')


kata-kata terakhir dariku,

makaseh atas ucapannya, makaseh atas ingatan kalian..makaseh atas doanya.. makaseh semuanya..
salam rindu buat semua...jangan lupakan aku walau dimanapun anda berada..muah!..
(budget cam berada di obersi kejap..kahkahkah)




much love,

Monday, November 21, 2011

montaj percubaan...ting!


haha.. try masukkan video di blog ni dulu.. montaj yang aku buat tuk MAKeP yang lepas.. buruk bebenar montaj ni..takpe..layan jakla kan.. manatau ada komen yang membina yang leh aku gunakan untuk memperbaiki kelemahan aku dalam membuat montaj ni..hihihi..


video


sebenarnya ini montaj kedua yang aku buat tuk majlis kecemerlangan di sekolah..montaj petama taun 2009.. montaj yang budak-budak punya stail..lucu kalu aku tengok balik.haha


p/s: amacam?..ok..boleh la kan...


Saturday, November 19, 2011

jamuan akhir tahun kkrs 2011

12-13 november yang lepas..KKRS SMKPB telah berkampung di Likas Square Condotel tuk jamuan akhir tahun beserta bengkel dan mesyuarat sekali.. ini jamuan kedua yang aku join selepas jamuan akhir tahun KKRS 2009 di hotel promenade dulu..disebabkan zaman tuh aku masih jakun nak berblog..jadi post satu gambar jak..haha!..;p 


gambar kenangan..:)



ini gambar time bengkel..kamilah antara orang-orang yang datang awal..sementara menunggu yang lain sampai sempatlah mengambil gambar sekeping dua.. aku sekumpulan ngan pengetua dan merupakan kumpulan yang last siap pada petang itu.. semangat tu buat takwim kan..hehe


dalam jam 8.00pm.. jamuan akhir tahun kkrs dimulakan..ok jum layan gambar.. sedikit jak gambar sempat aku amik.. kepenatan masi terasa masa tuh..

tiket aku yang nda pernah bertuah..huhu


KING & QUEEN at the night!..


posing-posing sebelum balik bilik..hehe



last day..mesyuarat staff dan pembentangan hasil bengkel kemarin..:)



check out..
babai likas square condotel..
babai kk..
welcome sipitang..selamat bkeja seperti biasa.....
jumpa lagi di jamuan akhir tahun 2012..yang pasti di tempat yang berlainan..