Friday, January 07, 2011

Day 12- How you found out about Blog and why you made one.

http://www.emocutez.compergh!.. sangat lama aku tinggalkan cabaran ini.. sepatutnya cabaran 30 hari seja.. tp ini da lebih 30 ari.. dan masuk ke tahun yang lain suda.. hahaha sungguh tak konsisten aku ni kan.. jadi di malam ini aku nak teruskan untuk menjawab solan2 yang di berikan..http://www.emocutez.com


 ...How you found out about Blog and why you made one...

sebenarnya aku mula tahu atau kenal mengenai dunia blog ni zaman aku baru abes study.. dalam tahun 2007 kalu tak silap.. masa tuh duk umah sepenuh masa.. duk layan tibi jak ari-ari.. masa tuh jugak aku gila nak chatting di channel @15 astro tu.. gila takdak life.. hahaha.. lam sehari banyak gak kredit enset aku abes.. pastu suruh bapaku topup kan.. sungguh tak matang waktu itu.. ish2.. apa nak jadila..dari situ aku usha-usha blog moderator.. rasa cam best plak ada blog ni.. 

kemudian pada tahun 2008.. pas aku da keja kat sekolah.. besala.. hari-hari keja on9 seja kan.. depan komputer.. so aku selalu baca blog dua orang ni.. mmg sangat popular di dunia blog.. sepa tak kenal memang bukan blogger sejati.. 

aku suka baca blog dia sebab lawak, banyak info yang menarik.. lagi satu dia ni berani.. sukati dia jak nak tulis apa-apa kan.. best la tak jemu jenguk blog dia.. 
sampai sekarang aku just jadi silent reader dia jak.. 
dan sekarang dia da femes oo.. mengalahkan artis..
http://www.emocutez.com

blog ni aku suka baca sebab banyak entry yang menarik.. dan rupa-rupanya dia ni model.. patutla lawa gila.. muda lagi c hanis ni.. masi study d uitm segamat.. masa mula-mula baca blog dia.. dia masi sekolah menengah.. hehehe.. 
sampai sekarang aku masi buka blog dia tuk mengetahui cita terbaru hanis
http://www.emocutez.com 

da puas aku duk buka blog dua orang ni.. aku decide tuk create blog aku sendiri.. so dengan itu terciptala ELNINO DE MOONA BLOG.. pastu dengan rasa penuh bangganya, aku pi ajar akak-akak kerani wat blog.. tak lama lepas tu aku delete blog ni sebab aku rasa takda sebab aku nak wat blog. hehehe.. masi jakun untuk menggunakannya..

tp disebabkan keboringan.. yela masa tuh facebook mana glemer lagi.. aku boring da bukak friendster, bukak tagged, chat di YM.. aku buatla blog aku..maka terhasilla blog ini moonrahdin.blogspot.com yang lama terkubur dan sekarang aku eksited nak aktifkan balik blog aku ini.. 

ok done wit day 12..
bye
http://www.emocutez.com


5 comments:

ahsfantasy24 said...

hehe..
cik epal mmg sempoi..
blogging best ngat ley ilang bowem..


Teratak usang:
http://www.ahsfantasy24.com/

Siti Safiyyah said...

ohh gitu alkisahnye..hehe, 2 blog tu adelah blog yg harus dikenali bg blogger2 baru..haha eh satu lg blog, blog abg ben ashaari..pergghh mmg bukan blogger la kalau tak kenal diaorg..hehe :)

Nurul Hidayah said...

laa ko chatter @15 ke.akkaka.nick ape wehh

Nurul Hidayah said...

si hanis aku sudah polow baru-baru neh..ok blog dia..cik epal neh jah aku tak bape tahu sgt...best sgt ka moon?

hoho..sayee blogger baru yeee .

elnino moona said...

ahsfantasy24:.. yup.. sempoi jak kan

siti saffiyah:.. masa aku mula2 bergiat ngn dunia blog ni aku tak tahu pun kewujudan abang Ben.. hahaha.. skrg baru aku tau mmg dia hebat, glemer, mantap dll.. lg satu.. dia ensem kan.. ahaks

dayah:..mana leh gtau nick.. terkubur da.. ahaks.. cik epal best sbb dia cam epal sedap d makan.. haha