Saturday, December 04, 2010

cinta VS gila bayang

Apa bezanya bercinta dengan gila bayang?.. 

perasaan cinta hanya boleh disemai antara dua insan yang saling mengambil berat antara satu sama lain. sekaligus dapat mengeratkan perhubungan. 

TETAPI....

kamu boleh gila bayang dengan seseorang yang kamu sendiri kurang mengenalinya, mungkin juga dengan seseorang yang kamu sendiri tidak pernah bercakap atau sekadar memandangnya dari jauh.

apabila kamu mencintai seseorang, kamu mahukan yang terbaik buat sidia

SEBALIKNYA

jika kamu tergila-gilakan sidia, kamu mahu yang terbaik untuk dirimu sendiri.

jum tengok petanda jika si dia tergilakan kamu..

20 petanda si dia tergila-gilakan kamu...


1. muka si dia segera menjadi kemerah-merahan dan tingkah lakunya jadi tidak keruan apabila kamu berada dekat dengannya.

2. si dia akan sentiasa cuba untuk berada dekat denganmu.

3. apabila hadir pada satu-satu majlis, si dia berusaha untuk duduk bersebelahan dengan kamu.

4. si dia akan mencari alasan untuk dapat bercakap dengan kamu. walau hanya sebaris ayat itu sudah cukup untuk menggembirakan hatinya.

5. apabila dapat berjumpa, si dia tidak akan melepaskan peluang merenung anak mata kamu dalam-dalam. satu renungan yang cukup bermakna, tetapi kamu harus berhati-hati ya!.

6. wajahnya mempamerkan rasa kecewa setiap kali kamu perlu beredar awal.

7. si dia percaya 100% apa yang kamu ucapkan dan setuju dengan apa jua idea kamu.

8. si dia tidak akan mencari kesalahan kamu dan cuba mengelak untuk percaya yang kamu pernah melakukan kesilapan dalam hidup.

9. kelibat sidia akan muncul pada bila-bila masa, tidak kira di mana jua kamu berada.

10. si dia tidak dapat menerima jika kamu mengatakan kamu tidak suka atau tidak cintakannya.

11. si dia begitu berminat mengambil tahu latar belakang dan perkembangan kamu. dia begitu tekun mendengar cerita mengenai kamu dan sering bertanya tentang kamu dari rakan-rakan kamu.

12. ada saja alasan si dia ajukan kepada kamu untuk berdating. sekali mungkin ajak lima enam kali. bosanlah!..

13. wajahnya mempamerkan riak cemburu apabila melihat kamu berbual dan melayan kehadiran orang lain. sekalipun kawan-kawannya. sikap sidia begitu ketara sehingga kamu boleh menyedarinya,

14. kamu mungkin mendapat hadiah daripadanya biarpun tarikh ulang tahun kamu masih jauh. dia begitu peka dan sering memberi hadiah yang terbaik buat kamu.

15. si dia begitu prihatin terhadap kamu. bukan ambil tahu sahaja, malah sentiasa menghulurkan tangan membantu. juga memastikan yang kamu tidak mengalami sebarang masalah dalam kehidupan seharian dan menjamin kebajikan dan keselamatan kamu.

16. sidia sanggup berkorban apa saja demi kamu. jika tak percaya mintala dia menjadi orang suruhan atau pemandu peribadi kamu, pasti sidia teruja untuk memenuhi permintaan kamu.

17. kamu dapati sidia sentiasa inginkan persamaan. misalnya sidia berusaha mengikuti aktiviti kegemaran dan menyukai apa sahaja cita rasa kamu untuk mempamerkan bahawa dia sememangnya tergila-gilakan kamu.

18. sidia hanya bercakap mengenai perkara baik-baik sahaja ketika berbual dengan kamu. dia cuba menonjolkan sikap terpuji agar kamu terpikat dengannya, namun berhati-hati ya, takut sidia berpura-pura!.

19. sidia cukup suka memuji. tidak hanya penampilan mungkin juga tingkah-laku kamu yang sentiasa baik di matanya.

20. pantang orang lain salah cakap atau sekadar mengusik, sidia bermati-matian mempertahankan kamu.p/s:.. erm berfikir sejenak.. adaka aku tgh cinta atau gila bayang.. ahaks..MySpace
No comments: