Monday, September 26, 2011

Segmen Kancil8349 : Pengalaman Semasa Perkhemahan Unit Beruniform




terpanggil tuk join segmen kancil tuk arini..ngeh.. terus cepat-cepat wat entry takut nda sempat nanti..pengalaman semasa perkhemahan unit beruniform.. erm.. aktiviti camping ni memang aku suka dari dulu. zaman sekolah rendah naik ke sekolah menengah sampailah zaman politeknik.

untuk segmen ni aku citakan pengalaman camping time aku tingkatan 3 jakla.. sebab kenangan ni sungguh 'angker' bilang orang indon.

tahun 2000 (Tingkatan 3)
Unit beruniform PBSM
SMK Batu Sapi, Sandakan, Sabah

pengalaman paling best.. aku jadi ketua tuk unit beruniform PBSM.. ketua yang tak berapa nak ketua.. hihi..nasib baik kebanyakan budak2 form 1-3 dalam group kitaorang.. walaupun unit beruniform kami ni kecik-kecik jak ahlinya.. tapi kami leh johan lam acara jungle tracking dan tempat kedua lam acara memasak.. pergh!.. nda sangka kan..dapat mengalahkan pasukan unit beruniform yang lain.memang syiok masa tuh... acara perbarisan jak kitaorang kalah sebab baju tak seragam..huhuhu.....-_-!..

ok itu pengalaman best.. pengalaman angker aku plak terjadi masa acara malam burung antu. seperti biasa, semua peserta di wajibkan menutup mata menggunakan kain..lepas tu.. peserta akan di pisahkan dan di letakkan di suatu tempat sunyi.. nak di jadikan cerita..aku di letakkan berhampiran tandas lelaki.. mula-mula tu aku rasa biasa jer.. lama kelamaan..aku rasa lama betul aku duk sorang-sorang kat tempat tu tanpa ada 'gangguan' dari pihak urusetia.. aku pun bukala ikatan kain d mata aku ni.. aku pandang kiri..aku nampak seorang budak pompuan siap lengkap pakai seragam sekolah duk sebelah aku.. dalam ati aku berkata..'nasib baik..ada kawan sebelah.. tak payah la takut'..lepas tu aku tengok hujung bagunan sebelah tandas..aku nampak seorang lelaki berbadan tegap duk pandang aku.. aku takut.. terus cepat-cepat tutup ikatan mata balik.. dalam keadaan takut dan mengantok tu aku tertidur..lama la jugak aku tidur sebelum aku bangun sendiri sebab rasa nak buang air...dalam aku kelam kabut nak pi tandas terus terserempak dengan urusetia yang sepatutnya menjaga aku malam tu.. akak tu siap nanges-nanges tengok aku.. aku yang masih dalam keadaan blur ni ikut jak dia pi jumpa cikgu...

rupa-rupanya... dalam aku duk syiok tidur tuh..heboh satu kem dan cikgu-cikgu cari aku yang 'nda dijumpai' masa malam burung antu tuh..akak urusetia tuh ingatkan aku da balik khemah..lepas jumpa cikgu.. cikgu bagi aku minum air..pastu tnya aku ok ker tak.. aku ni masi bingung..cakap jerla ok..kemudian cikgu suruh masuk khemah berehat dan tido..sampai khemah..kawan-kawan aku semua duk sibuk tanya aku pi mana.. kenapa aku tak dijumpai di tempat tersebut.. dorang semua dah menangis ketakutan sebab aku tak dijumpai... bayangkan kalu aku tak bangun sendiri..apa akan jadi ngan aku?...bayangkan jugak, siapa budak pompuan dan lelaki gagah  yang aku nampak tuh?.. seram kan~...hihi..


itu jakla kenangan yang aku masih ingat dan sampai sekarang menjadi tanda tanya.. heeee.....


sepa-sepa nak join leh la klik link di bawah ni..
tarikh tutup sampai 1 oktober nanti



19 comments:

maszull said...

salam dr mama ....mama pun dah join segmen kancil jom dtg blog mama yer...:)

elnino moona said...

wsalam.. salam kenal mama maszull..:)

Kancil 8349 said...

wah seram gila cerita kamu nie...orang sandakan rupanya...hehehe....terima kasih kerana sudi join segmen Kancil

elnino moona said...

memang seram.. kalu pikir2 balik..leh meremang bulu roma..hehehe..iya org sandakan ni.. sama2.. :)aritu tak sempat wat entry sal pengalaman exam UPSR..huhu~

yayath said...

wahhh...menarik la pengalan kamu nih:)hehe

elnino moona said...

huhuu menyeramkan ler~...hehe

Eera Shera said...

eeeiii seramnye..nasib baik la sy x pernah kena macam ni. ye la kena tinggal sorang2 kan.'dia' nak kacau la tu.huhu

ciK LyndaWawa said...

dari sabah duhal.....=] hai ketua...~

elnino moona said...

Eera Shera:.. tula pasal.. tmpt tuh mmg 'keras' skit..huuu

ciK LyndaWawa:.. aok... from sabah wit love ni...hai..hai..hai..hihihihi~...

Kancil 8349 said...

ndak apa...ada banyak lagi segmen dari Kancil...tunggulah...list dari Kancil...

elnino moona said...

ok kancil..hehehehe..:)

Santri T.P.I.N.I said...

wah...pengalaman yg tak boleh dilupakan tu. agaknya budak perempuan dan lelaki tu org bunian agaknya...nak berkawan sama-sama...

elnino moona said...

kali la.. terpikir gak.. malam burung antu pakai baju seragam sekolah?.. pelik kan...huuuuu

3no gr33ny said...

hamba dr segmen yang sama..hihhi..
tuan hamba xdemam ke lpas dh tai kesah sbenau??
cam scary marry la jgk pd hamba

elnino moona said...

tak demam pun.. sbb masa tuk mmg tak paham.. blur.. da pikir2 balik baru terasa seramnya..

Kancil 8349 said...

Kancil sudah senaraikan pasukan perkhemahan mengikut unit beruniform masing - masing...jomlah singgah ke blog Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/senarai-pasukan-perkhemahan-dengan.html

RATU QASEH SAIFUDIN said...

erk..agak scary jgak yea..huhu..seram laa pulak..


http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil-8349-pengalaman-semasa.html

- LIANA ASIF - said...

as'salam... datang dari segmen kancil8349
wah, seramnya... cite saya lak komedi seram..haha.. itu pun perkhemahan semasa saya berumur 12 tahun...
nice entry.... :-)

elnino moona said...

kancil: oya.. sy dah jenguk2 tadi.. rajin la kancil senaraikan semua..:)

RATU QASEH SAIFUDIN: tula pasal.. seram kan...salam kenal ya..:)

-LIANA ASIF-: wsalam.. salam kenal jugak..:)