Tuesday, August 02, 2011

Segmen Kancil8349 : Pengalaman Korang Semasa Dan Selepas Solat Terawih




sepa-sepa nak join klik jak banner kat atas tuh yer..


arini aku join segmen anjuran kancil8349.. cam best jak kan tajuknya.. pengalaman semasa solat terawih.. terus aku terimbas kembali kenangan aku time kecik-kecik dulu.. setiap kali tibanya bulan puasa perkara wajib mestila kena pergi terawih kan...selepas semua da berbuka puasa.. geng-geng kamcing aku akan datang umah berkumpul dulu sebelum sama-sama bergerak ke masjid..selagi ahli belum cukup..selagi tu jugak takkan jalan.. masjid taklah jauh sgt dari kampung kami ni..jalan kaki jak beramai-ramai bersama budak-budak lelaki yang lain. sampai masjid.. port paling d cari duk bawah kipas.. berebut2 ni ngan budak-budak yang lain semua tanak duk depan dekat ngn macik2..hehe..pastu kejap jak ikut terawih.. masa yang lain sibuk duk berbual ngn kawan-kawan..memang tak patut sangatlah kan.. part paling best selepas solat terawih tuh.. geng kitorang terus berpusu-pusu pi kedai keling sebelah masjid tuk beli kad raya dan mercun... zaman tuh mercun belum diharamkan lagi..jadi boleh bermain dengan suka ria tanpa ada halangan.. tapi sekarang takleh sudah.. bahaya.. hehe..

mengimbas kembali kenangan ni buat aku rindu mereka..

geng kamcing kg pisang..ahaks..;p



16 comments:

Kancil 8349 said...

terima kasih join segmen Kancill...

elnino moona said...

sama-sama kancil..:)

kisah cik paro said...

wah bestnye..Paling best kalo ada gengkan..Pastu macam dah setahun tak jumpa..ada je nak cerita..hehehehe

kisah cik paro said...

wah bestnye..Paling best kalo ada gengkan..Pastu macam dah setahun tak jumpa..ada je nak cerita..hehehehe

elnino moona said...

tula pasal cik paro... byk benda nak d share ngn geng2 ini..hehehe..:)

Fiqas said...

seronok kan time tu.. nak pulak ada geng, mmg riuh sekampung..

elnino moona said...

iya.. best sgt...gelak ketawa riang ria.. rindu zaman kanak2..huhu~

Yana Farinha said...

hye.. nice blog... kita dah folo awk. jom singgah blog sy.. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

memang besttt zaman dulu2 boleh main mercun dan bunga api kan kan kan hehe

elnino moona said...

Yana Farinha:.. tima kaseh.. ok sy dtg skrg..hehehe..:)
MAK DARA:.. ya.. mmg best..:)

Kancil 8349 said...

Salam,
Senarai segmen Kancil dah siap..jom terjah mereka yang lain...

http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/segmen-kancil-8349-pengalaman-korang.html

elnino moona said...

kancil.. ok..akan diterjah..tq..:)

Abby Salvatore said...

zaman budak2 memang bestttttt!!!

palagi lau ada geng kan...:)

elnino moona said...

iya...semua bnda mo d buat ngn geng2 tuh..:)

CikGu Ma said...

pergi terawih dgn "gengz" memang best...:)

elnino moona said...

iya...best...rindu ngn geng2 ini..:)